Progresivne naočale – za odličan vid na svim udaljenostima


Mnoge osobe o naočalama za vid i dioptriji uopšte i ne razmišljaju dok ne dođe momenat kada su nam ipak neophodne. Srećom, danas su nam kvalitetna pomagala za vid i naočale itekako dostupne. Međutim, revoluciju u pomagalima za vid definitivno predstavljaju progresivne naočalne leće, jer samo jedan par progresivnih naočala može riješiti problem kratkovidnosti, dalekovidnosti u slučaju kada gledamo na daljinu, pomoći nam kod čitanja, ali i ono najbitnije, omogućiti nam da sliku vidimo u potpunosti jasno.

Mnoge osobe koje duže vremena koriste dioptrijske naočale, znaju sa kakvim se problemom susreću kada trebaju određene naočale a teško ih pronalaze, pogotovo u slučajevima kada moramo koristiti različite naočale za različite udaljenosti. Zato su progresivne naočale odličan izbor za sve osobe koje se susreću sa sličnim problemima, pa jedan par naočala mogu koristiti za baš sve slučajeve kao i različite udaljenosti.

Najčešće poslije 40. godine života može doći do promjena na očima pod nazivom prezbiopija. Naime, takvo stanje može umanjiti sposobnost našeg gledanja izbliza.Kod progresivnih naočala postoje veoma veće vizuelne sposobnosti u odnosu na standardne biofokalne naočale. Upravo zato ove naočale danas često zovemo naočalama visokih performansi koje mogu korigovati više dioptrija u samo jednom paru naočala. Prevedeno, kada gledamo ravno kroz progresivne naočale možemo vidjeti u daljinu, a kada skrenemo pogled ka donjem dijelu naočala, odlično možemo vidjeti sve predmete koji se nalaze u našoj blizini i možemo čitati bez bilo kakvih poteškoća.

Progresivne naočale nisu korisne samo kada pomažu kod kratkovidnosti i dalekovidnosti, one čak mogu ispraviti i astigmatizam. Danas su naočale osim pomagala za vid, kod mnogih osoba i bitan modni dodatak, ali činjenica je da progresivne naočale nude više i od same mode, pa slobodno možemo kazati kako su progresivne naočale – više od samih naočala. Ovakve naočale idealne su za osobe koje teže novoj i modernoj tehnologiji u multifokalnoj korekciji vida. Veoma moderan dizajn progresivnih leća u kombinaciji sa novim metodama proizvodnje garant su za vrhunsku kvalitetu i dugotrajnost.

U odnosu na standardne naočale za čitanje, uz pomoć progresivnih naočala imamo konstantan i neprekidan oštar vid u daljinu, blizinu, odnosno svim udaljenostima. Obzirom da progresivne naočale nemaju primjetne biofokalne linije, one odaju itekako moderan i mladalački izgled.

Uz pomoć raznih novih metoda u proizvodnji, progresivne naočale su veoma udobne za nošenje. Ako spadate među osobe koje često reaguju na razne vizuelne promjene i često mjenjate poglede na različite udaljenosti, onda možemo reći da su progresivne naočale odličan izbor za vas.

Jasno određenim i preciznim mjerenjem raznih faktora, možemo vam pomoći prilikom odabira idealnih progresivnih naočala upravo za vas, te ih na taj način prilagoditi isključivo vašim potrebama. Nakon kratke obuke nošenja, sigurni smo da ćete za kratko vrijeme biti itekako zadovoljni vašim novim progresivnim naočalama.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Usporedi