Blue Cut zaštitna stakla i njihova važnost za zdravlje očiju


Blue Glade ili Blue Cut zaštitna stakla itekako će vam pomoći u očuvanju zdravlja vaših očiju, ali i očuvanja zdravlje općenito. Oči su veoma važan organ u našem tijelu, a činjenica je da naše oči svakodnevno izlažemo određenim štetnim uticajima, pa stoga bi trebalo povesti računa o njihovom zdravlju.

U današnjem vremenu, veliki broj osoba mnogo vremena provodi pored računara ili LED i LCD televizora, a skoro svaka osoba svakodnevno koristi i pametne telefone. Obzirom da svi navedeni uređaji emituju tzv. plava zračenja, treba imati dozu opreza kako bi se zaštitili od štetnih efekata koja takva zračenja mogu proizvesti. Stoga je naš savjet korištenje naočala sa Blue Cut zaštitom.

Ovakva vrsta naočala, odnosno zaštitnih stakala danas je najtraženija među programerima koji i po nekoliko sati dnevno provedu pored računara. No, osim programera, činjenica je da vrijeme digitalizacije, osim IT industrije, poprilično zahvata i ostale sektore. Pisanje e mailova, video sastanci, dopisivanje ali i ostale svakodnevne aktivnosti pored displeja, izlažu nas plavoj svjetlosti svakodnevno.

Blue cut je zaštitni sloj koji itekako čuva zdravlje naših očiju te odbija plavu svjetlost i štetne efekte koje ona proizvodi. Ovakva vrsta zaštitnih stakala pomaže našem zdravlju tako što propušta samo onaj spektar vidljivog svjetla koji nam neće naškoditi, te će blokirati UV i plavo-ljubičaste zrake. Ono što je bitno istaći je da Blue Cut zaštitna stakla osiguravaju apsolutnu UV zaštitu za oči i ne propuštaju zračenje talasne dužine koje je manje od 400 nm.

Naše oči su tokom cijelog dana i napornog posla veoma izložene zračenju što vrlo često dovodi do umora očiju, ali i glavobolja, problema sa vidom, manjka koncentracije, što dugoročno može dovesti do preranog starenja očiju, a u najtežim slučajevima i do gubitka vida. Upravo iz tog razloga, posebni dodatak na staklima naočala kao što je Blue Cut filter, veoma je važan za zdravlje naših očiju. Blue Cut filter moguće je doraditi na vašim naočalama bez obzira da li je riječ o dioptrijskim naočalama ili ne. Blue Cut stakla se veoma lako čiste i jednostavno održavaju, imaju višeslojne zaštite koje osiguravaju dugoročan kvalitet.

Ovakva stakla se sastoje od tvrdog sloja protiv grebanja, superhidrofobnog sloja koji odbija kapljice vode, antistatičnog sloja protiv prašine antirefleksnih slojeva koji će znatno umanjiti refkleksije. Osim toga, Blue Cut stakla imaju 100% UV filter te plavi filter. Činjenica je da su UV zrake i plava svjetla prisutni skoro svuda oko nas. Bez obzira da li smo u kancelariji ili vani, kvalitetna zaštita očiju se preporučuje tokom cijelog dana. Zato Blue Cut stakla sigurno osiguravaju vašim očima apsolutnu zaštitu, a osim toga mogu se koristiti prilikom svih aktivnosti. Odabirom Blue Cut zaštitnih stakala, pospješit ćete zdravlje vaših očiju.

Kako će nas naočale sa Blue Cut staklima zaštiti od štetnih uticaja?


Blue Cut stakla će usporiti makularnu degenaeraciju oka te neutralisati djelovanje vještačke plave svjetlosti.

Poboljšat će vašu kontrastnu percepciju a doživljaj boja bit će mnogo prirodniji. Važno je istaći da Blue Cut smanjuje odsjaj, pa će stoga vaš vid biti mnogo ugodniji. Još jedna od prednosti Blue Cut zaštitnih stakala je ta što će dioptrijsko sočivo zaštiti od bilo kakvih ogrebotina, masnoće, prljavštine…

Brojne naučne studije širom svijeta dokazale su kako preko 60% odraslih osoba vremenom počinje osjećati posljedice zbog naprezanja očiju zbog korištenja računara, tipkanja na mobitelu, te vremena provedenog pored TV-a. Kod određenog broja osoba nakon nekog vremena došlo je do mutnog vida, veoma osjetljivih očiju, ali i čestih glavobolja. Ovakve situacije mogu uzrokovati veoma teške bolesti poput karcinoma, dijabetesa, srčanih bolesti ali i rane katarakte.

Kako bi izbjegli neželjene posljedice, a ukoliko mnogo vremena provodite pored računara preporučujemo vam da obavezno nosite naočale sa staklima koje imaju Blue Cut zaštitu. Na taj način ćete smanjiti vašu izloženost plavoj svjetlosti, a umor koji je najčešće proizvod korištenja digitalnih uređaja, postat će prošlost.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
Click outside to hide the comparison bar
Usporedi